2012. augusztus 3., péntek

Menton 12. nap


Kilométerek száma: 1200. 

Fényképek száma: 0. (Sajnos és bocsi de ez halál volt ez a soook km!)

Dugók száma: 1,5...(első az fél órás volt Montpellier felé, másik csak kis dugó volt Marseilles felé)

Csilla éneklése: felbecsülhetetlen! ( körülbelül 3x fakadt dalra, mert unatkozott...persze mindenki unatkozott, de ő leginkább, először Avignon-i népdalt kezdte el dúdolni, majd a dó-ré-mi-fá...szólamot skálázta, végül a Muzsika hangja c. filmből idézett dallamokat, hát rendkívüli volt...)

Reggel 8-kor indultunk, kis megállásokkal Mentonba 20:00-kor érkeztünk, mire a szálláshoz elkacsáztunk és találtunk parkolót is 3/4 9 lett...Elegüüünk van a mai napbóól:) Először kicsit a benzinkút miatt idegeskedtünk,de végül a GPS levezetett minket az autópályáról és így 6 km-es kitérővel de megoldódott a benzin hiányunk...
Kávé miatt többször is megakartunk állni mikor már megszaporodtak a benzinkutak, de sajnos egyiknél sem árultak kávét. Végre találtunk egy -amúgy tipico italiano Autogrillhez hasonló- megállót, ahol volt kávé,meg persze étel ital minden. Itt viszont nagyon nem éri meg megállni, mert borzasztó drága az étel, nagyon gusztusosan vannak kitéve persze saláta, több féle husi...de egy husi pl.: 14 Euróba kerül...
Az út alatt amúgy Csili volt a főszereplő,mert az éneklésen kívül egyszer rájött a barkóbázás is..de mindezek kicsit a figyelmét is elakarták terelni,mert izgult kedvenc teniszezője a világelső Roger Federer miatt:) de Attila közvetítésének  (sms-ben, köszönjük:) hála 4 órás meccs után Federer győzelemmel zárt, így Csili is megnyugodott...(azt hiszem ezután énekelt még kettőt...)
Anyu amúgy mindig hátul utazik a lába miatt, hogy feltudja polcolni...jött pár email a hogyléte felől, köszönjük javulgat, hol leveszi azt a “hosszú, fehér csizmát” azaz fáslit, vagy gyógyharisnyáát vagymit:) hol visszateszi..jah azt hiszem ő is beszállt egy kis vokálra Csili mellé az utolsó dalban...
Most itt Mentonban időzünk még egy napot -holnap- és megkóstoljuk itt is a tengert.Vasárnap indulunk haza a két hetes túránkból, amikor is a kilométer számunk a maihoz hasonlóan alakul.
Tegnap este láttuk Cseh Lacit!!!megint vacsi közben sikerült a bronz érem “részeseivé” válni, nagyon örültünk neki!
Mostmár igen fáradtak vagyunk, de éhesek is, uh azért feltérképezzük kicsit a helyeket. Ésss holnap pihiii de jó lesz,amúgy amit eddig láttunk a városból az nagyon hangulatos és mediterrán!
Puszi mindenkinek

2 megjegyzés:

  1. Tök jó, hogy emlékeztettél, mert kicsit kiment a blog a fejemből. Tegnap este is tudtam, hogy valami még hiányzik, de nem jöttem rá, hogy mi? :D Nem semmi kilométereket húztok le, apukád aztán bírja a strapát :) Gondolom most már haza is sokat gondoltok, legalább is én így szoktam lenni, hogy amikor már nem sok van hátra a nyaralásból, akkor már azt várom, hogy teljen el, indulhassunk már haza, legyünk túl a hazautazás maceráján. Persze ez nem biztos, hogy nálatok is így van. :)
    A találka össze fog jönni, sztem tudok kérni kocsit, megcélozzuk csütörtököt? Viszont így nem ottalvósra :)

    VálaszTörlés
  2. Hát már minket is hazahúz a szívünk...sokat gondolunk pl magyar kajákra is!:)
    Szupcsi a találka nekünk csüti is király:) ahogy nektek jó úgy jöttök!:)

    VálaszTörlés