2012. augusztus 4., szombat

Menton (13.nap) - kristálytiszta tengervíííz!

Nagyon jó kis napunk volt itt Mentonban!
Nagyon kellemes a tenger, kristálytiszta a víz, halak sem nagyon vannak:) :) élveztük a napot itt....

Deee jó kis köves a tengerpart!
Eddig mindenhol szerencsénk volt széép homokos parton napoztunk, fürödtünk,de ez is nagyon jó volt. Aki tehát több napra tervezné, hogy ide jön és nem kedveli azt a jó kis masszázst amelyet kap a lábikójának,valamint ha fekszik akkor a hátának, nos az jól fontolja meg hogy hány napig szeretne itt pirulni a parton!:) Nekünk mondjuk kifejezetten jól esett, persze kíváncsi lennék ha egy hétig lettünk volna...:)
Szép, rendezett a part, sok az étterem, de ezek amúgy igen drágák!Spanyolokhoz képest itt már jóval kimértebben porciózott ételeket és italokat kínálnak, és persze magasabb árakon. Jó Spanyoloknál is van persze magas ár,de ott van azért aki igyekezett alkalmazkodni a turisták pénztárcájához és 6Euro-ért árulta pizzáját, míg itt 9,5Eurónál kezdődik elmegy egészen 11,5Euróig és mindenhol kivétel nélkül!
Persze a bárok azért nagyon hangulatosak, tegnap hugival megkóstoltuk a Kir Cote de Provence nevezetű italt, amely mint kiderült olyan mint a pezsgő!Apuék pedig mivel már francia részen vagyunk Calvadost ittak:) /érdekes különbség az is a spanyolok és franciák között -de akár mi magyarokat is megemlíthetem- hogy ha bármilyen rövid italt kérünk, akkor a franciák előbb kitöltik egy kis pohárba széépen még véleltenül se többet a kelleténél, csak kimérten, szigorúan, majd kihozzák..míííg a spanyoloknál mikor rákérdeztünk, hogy ez a tipikus spanyol konyak hány cl lesz, csak annyit felelt a pincér, hmm normale...normale..! hát jó legyen akkor egyet kérünk abból a normale-ből...és mit ad Isten, kihozott egy üveggel és töltött a pohárba, közben megnézte a járdán a fürdőruhás leányokat, átfüttyentett a havernak a szomszédba, és jól megtelt egy pohár!...de ez ment általában minden helyen, fogta kihozta az üveget töltött amennyit gondolt és tádáámm egy pohárban volt vagy 2-3 adag!...ez volt Benidormban is...:)
Egész nap a tengerparton voltunk, lubickoltunk a tengerben,de megint engedtünk a bazárok csáberejének is:)
Az esténk az igen kalandos volt:)) Ma viszonylag korán, szokásunkhoz nem híven 8 előtt már keresgéltük a potenciális vacsorahelyet! Elhatároztuk, hogy nem hagyjuk ki, mivel utolsó esténk a hííírös Croque Monsieur-t, amelyet amúgy az Egyszerűen Bonyolult c. filmben láttunk :P ez melegszendvics szerűség, de a toast kenyér közé besamel mártás férkőzik, így adja azt a különlegesen finom és lágy ízt:) fürkésztük sokáig a helyeket, persze ahol volt, ott meg más étel nem volt, így úgy határoztunk, hogy eszünk 2-t előételnek 4-en...

Viszont itt is sokan nem beszélnek sajnos angolul...valószínűleg nincsenek nagyon rászorulva a turizmusra itt sem...nah mindegy, nem is ez volna a lényeg, ha nem kellett volna 3 helyről is felállnunk azért, mert nem volt angol étlap és nem értettek semmit még abból sem, hogy 1 Beer, 2 cola....de tényleg!elképesztő volt, a pumpa ment feljebb bennünk,de legalább egy jót sétáltunk...vagy jó másfél órát... Egyik helyen hiába kérdeztünk folyton vissza angolul hogy elnézést? akkor folytatta tovább franciául! A legpoénabb az volt, mikor közöltem, hogy 1 beer, erre a bácsi fogta és felolvasta az étlapot nekünk franciául...nah köszönjük:))) Volt olyan is aki amikor leültünk közölte, hogy finito...de mi hogy merre hiába kérdeztük (gondoljuk, hogy a konyha zárt be...??) nem kaptunk választ csak leszedte az asztalt...
Rengeteg féle szendvics, saláta van amúgy az étlapokon, de tényleg 10 Euróért olyan jól eltudnak adni egy látszólag egyszerű, de persze hogy nagyszerű melegszendvicset...

((De kérdem én hol egy jóféle töltött kááposzta vagy újházi tyúkhúsleves???:)) bármi laktató??:P ))

Úgyhogy visszamentünk oda ahol tegnap vacsoráztunk és jól megtöltöttük megint a bendőnket:)

Sétáltunk a kikőtőig, szép volt, lekaptam a viaduktot is ahonnan belehet hajtani a városba...jól néz ki nem igaz? kicsit ijesztő de nem vészes, azért kell használni a féket lefelé a tetőről...


(első képen is látszik, a másodikon ráközelítettem)
És még utolsó este, utolsó séta, lőttünk pár fotót a kikötőben is:) 

Mindenkinek köszönöm a két hetes figyelmet, és hogy olvasta az élménybeszámolómat!:) Nagyon sok élménnyel és tapasztalattal és persze csodaszép emlékekkel térünk haza, igyekeztem ebből valamennyit átadni, hogy aki olvassa részese legyen ennek a két hetes csodaútnak...ha csak egy kicsit is sikerült annak nagyon örülök:)
Gondolatban mindenkinek küldök egy tálnyi tengeriherkentyűs tapast, egy laposüvegnyi epres sangría-t, egy gombóc levendulás fagyit, egy palack finom, friss és tiszta tengeri levegőt és sook sok napsütést!:) Na meg a spanyolok határtalan jó kedvéből, nos ebből annyit amennyit csak lehet...!!!:)

Holnap minndeki gondoljon ránk, apa megint teljesíteni fog...1200 km....holnap ilyenkor ha Isten segít magyar földön leszünk:) Puszi mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése