2013. augusztus 2., péntek

Barcelona - VB!!!:):) Vizilabda elődöntő (13.nap)

Ismételten reggel írom bejegyzésem, ugyanis tegnap este éjfélkor értünk vissza Lloret de Marba, a parkolóba, Barcelonából!:) Mire visszaértünk és még kicsit beszélgettünk fél2 lett, és valamiért hiába próbáltam internetezni nem sikerült. Még a recepcióra is lementem, aki nem volt hajlandó semmit sem tenni az ügy érdekében. De legalább a fotó montázsokat elkészítettem tegnap még az élmény frissessségében :) Most a tegnapi napunkat egy kicsit fordított időrendben fogom írni, mert először kikívánkozik belőlem az izgalom, hogy megosszam Mindenkivel mennyire fantasztikus volt élőben szurkolni a magyaroknak!:))
Sok-sok magyar volt, szerintünk nem volt ugyanennyi horvát, de ők is azért szép számban megjelentek! A meccs végén volt egy kis szívroham, mikor följöttek a horvátok, mindezt fokozta, hogy végig kaptam jobbról anyutól: “na de ezt most miért nem fújja le a bíró???miért nem állítanak tőlük is ki” “hát mit csinál ez??lenyomja a víz alá??” :)))) - amúgy teljesen igaza volt, mert én is abnormálisan soknak gondoltam a mi kiállításunkat az övékhez képest, de a lényeg, hogy így is mi voltunk a jobbak!!!!
Hatalmas területen volt amúgy -nem meglepően- az úszó vb, mi már korán odaértünk, mint aki gondolta, hogy azért egyrészt kell is gyalogolni, másrészt pedig olyan ülő helyünk volt, ahova érkezési sorrendben foglalhattuk el helyünket. A külső rész -mármint az uszodákon kívül- szépen meg volt csinálva, volt sok food - drink, hot-dogos, hamburgeres...:)Mikor beértünk sok helyen ki volt írva hogy:  TOKEN. Kérdeztem is apuékat, hogy van-e ötletük mi lehet ez. Fél 7 volt mire ide bejutottunk, ezért gondoltuk iszunk valamit :) Aztán a pincér megszólal hogy van token-ünk? Na mondom akkor plíííz magyarázza már el mi az a token:):) És kiderült, hogy az étel-italos bároknak és mindennek ami ott volt egy saját pénzneme volt, ami nem más mint ez a token. Voltak ablakok ott lehetett váltani euróért tokent (1token=3euró). De értelmét egész este kérdőjeleztük ennek a különleges pénznemnek, majd elgondolkodtunk, hogy 2021-ben nálunk majd mi lesz a büfé rendszer valutája? (ha bevezetik az eurót, akkor forint?:P :P)
Mikor még itt időztünk és ettünk egy hambit is, láttuk elsuhanni Kemény Dénest is, de mire utána szaladt anyu a fényképezővel már eliszkolt. Még tegnapelőtt kitaláltam, hogy majd fessünk magyar zászlót az orcánkra, ezért a bazárokban ezt kutattam, hol lehet arcfestéket venni. Persze hogy sehol, még egy sport bolt szerűben sem tudták mire gondolok. Így ezt a részét feladva, egy piros és zöld 1 euróért szemceruzát vásároltunk, illetve egy fehér szemhéjfestéket szintén 1 euórért, így sikerült arcunkra kerekednie a magyar zászlónak!!!!:):) Kaptunk a székünkre két két ilyen szurkoló felfújható hosszú műanyag valamit is, amit aztán rendesen ütögettünk, és énekeltük RIA-RIA-HUNGÁRIA-t a többi magyarral együtt:)
A negyedek között nem mertünk felállni sem, nem tágítottunk, csak nyomtuk Benedek Tiboréknak a pozitív energiát!:) Olyan érdekes volt őt szöv kapitányként látni:) Ha nekem az volt, akkor anyuéknak milyen lehetett!!!:) Mondta is anyu: “nah jólvan egyszer ti is megöregedtek!!” :):):) Jó volt látni élőben ahogy kiabál, ahogy mondja a cserét, megossza a taktikát, de volt hogy ordított velük, és volt hogy elképesztően örült!!!:) 
Tényleg extázisba kerültünk és a hazafelé úton is 87 km-en erről beszéltünk és csak büszkélkedtünk a gólokkal!:):) Egy kicsit pontosan 2 negyedet maradtunk az olasz-montenegrón is de hogy elkerüljük a tömeget a második után elindultunk a parkolóba. 
A szünetben apa és Csili próbált meg egy pofa sört hozni, de sajnos mire kiállták a sort, elfogyott, és 1 darab maradt....közben azonban Csili kis visítós hangocskája nem csillapodott, ugyanis találkozott Kásás Tamással :):) De nem volt nála fényképező gép, ezért ahogy ő mondta “csak fantáziálni tudott a közös fotóról” :)))
Tegnap amúgy minden úgy volt ahogy elterveztük, délelőtt kicsit fürödtünk, majd ebéd, feljöttünk, elkészültünk és elindultunk:)
Megnéztük a Sagrada Familiát kívülről,itt ki is szálltunk és sétáltunk kicsit. Aztán még két Gaudi házat, Casa Mila és Casa Battlo-t, de ezeket már csak az autóból. Tudat alatt jól megterveztük és a Fontana Magica volt az utolsó amit még terveztünk megnézni, és mint kiderült nem volt messze a VB helyszíntől sem, mindössze 1 km, így hamar ott voltunk :)
A Fontana-nal van amúgy a palota és egy aréna is. Hát ilyen volt a tegnapi napunk képekben:

A végeredmény, a fiúk, a csapat, a legjobbak!!!:)


A zászlónk:) A sangria, az aréna és sajnos nem a legjobb fotó a szökőkútról, ezért máris teszek be másikat is
Sagrada Familia és a két Gaudi ház
A szökőkút, ami azért "Magica", mert a zene hangjára fényjátékokkal világítják meg, de csak este, így ezt nem láttuk.
A nagyrészt autós városnézésünknek egyrészt az volt az oka, hogy fél 4-re értünk Barcelonaba, másrészt pedig, emlékeztünk, hogy minden utca egyirányú és annyira érdekes sakktábla szerűen vannak az utak, és csak néha vannak sugárúttal átszelve! Muszáj volt ezért lefotózni a GPS kijelzőt, mert ilyet még sehol sem láttnk!


2 megjegyzés:

  1. Na, most már igazán irigykedek ám! :P Legközelebb ugye beférek valamelyik bőröndbe? :) Pusszancs! :)

    VálaszTörlés
  2. Persze hogy be!!!:):) Fú elmondhatatlan érzés volt még mindig extázisban vagyunk, hogy élőben szurkolhattunk!!!!:):) sok pusziii

    VálaszTörlés