2012. július 27., péntek

5. nap...szeljük a kilométereket...:)


Tegnap este szintén engedtük hogy a spanyol konyha rabul ejtsen bennünket:) Előételnek megint Tapas Mix-et kértünk, ami itt a Katalán fővárosban félig tengeri herkentyűs dolgot, félig pedig katalán kolbászt jelent:) ez amúgy annyira sok, hogy 4-en szoktuk enni

Nem hagytuk ki a Las Ramblast sem, az utikönyv szerint aki ezt nem látja az nem látja Barcelonát sem...hátt jó hosszú sétálóutca, teleee emberrel, szoborként pózoló utcaművészekkel...és a végén Kolombusz Kristóf szobra:

Ezután vacsi helyet kerestünk, s megint Tapas-t ettünk...

Ma délelőtt azért még nem siettünk el Barcelonából. Délelőtt a Picasso Múzeummal kezdtünk, de 10 előtt odaértünk -ekkor már sor volt előtte!- mi azért beültünk egy reggeli kávéra, ahol egészen különleges élményünk volt, a Vészhelyzetből találkoztunk vele, ő játszotta Elisabeth Cordayt:
Túl nyuszik voltunk egy autogramm kéréshez meg hát nem is tudtuk a nevét sajni, de azért megpróbáltam lekapni én is:)
Mostmár tudjuk, hogy Alex Kingston a neve:)
Ezután kiálltuk az amúgy nem nagy sort, 15-20 percet kellett csak várakoznunk, aztuán Csili sas szemével meglátta, hogy tanároknak ide ingyenes a belépő!Nah tudtam, hogy rám vár majd a feladat, hogy ezt valahogy beadjam az angolul kb 10 szavas szinten álló jegyárusnak, az én 0 szavas spanyolommal, deee kicsit megnyugtatott hogy itt volt anyu pedagógus igazolványa. (amin amúgy csak és kizárólag magyarul van minden írva még egy parányi szó sincs angolul ...) Nekünk pedig nem diákjegy, hanem 25 év alattiaknak való kedvezmény jár. Rögtön rákészültünk még a sorban, és elővettük az útlevelet. (Ilyenkor ugyanis tuti hogy mind a kettőnket 26-nak néznek, bezzeg a minap vettem két sört a kis boltban erre elkérte a személyimet mondván hsogy én around sixteen vagyok, right? jah right...plusz minusz 8 év de no problem:) na szóval végre sorra jutottunk és kérem először a mi jegyünket a hugival ránk nézett és egy spanyol makogással konstatálta h mi 25 alatt vunk, aztán odaadtam neki anyu igazolványát és igyekeztem elmondani, hogy tanár és hogy ez magyarul van, de akkor még anyu bedobta az oktatási azonosítós kártyát, mondom ez jó lesz ezen legalább rajta van, hogy Education...nah persze a hapsi nem ezt kereste, neki csak a pecsét és egy évszám kellett (volna) ami amúúgy nem volt rajta, mert anyu elfelejtette érvényesíteni a kis igazolványát, de a hapsi nagyon rendes volt és szerencsére adott nekünk egy tanároknak járó jegyet. Nah mikor úgy gondoltam, hogy egy stresszes leizzadás lement rólam, mint egy heuréka szerű felkiálltással közöltem hogy jaaaa by the way my father is an adult :))))) szegényt ugyanis totálisan kifelejtettem és zavaromban közöltem a hapsival hogy jaaa amúgy apu egy felnőtt:-)) na ezen jót röhögött úgy hogy megértette:-) 
A múzeumban amúgy először Picasso Malaga-i korszakát, majd Barcelona-i korszakát láthattuk, kicsit Madridból is (de ez bőven elég volt számunkra látni Madridban, hugival csak elmeháborodottnak hívjuk szegény Picassot) aztán pedig a kék és rózsaszín korszakából láthattunk képeket. Belül persze no photo please, de kint kattintottunk egyet...
Ezután persze a Nou Camp kihagyhatatlan volt, ide bentről a városból 6 km volt az “út”, melyet kocsival 30 perc alatt tettünk meg...és apa szerint jó a közlekedés Barcelonában :-)

Azért megérte persze, hihetetlen nagy ez a stadion! Elképzeltem, hogy mekkora tömeg lehet és micsoda hangulat amikor meccs van! Ezzel szemben persze a tökéletesen kitalált Barcelona Store van, azaz az ajándékbolt, ahol minden de minden ki van már találva...lehet venni Barcelonás mezt, melegítőt, sapkát, kulcstartót, papucsot, fürdőruhát, kutyatálat, kutyaruhát, zoknit, nyakkendőt, baba cipőt, babának előkét....

jah és igen ki evett már Barcelona-s Chipset???:)

A stadion előtt nincsen egyetlen egy szobor sem, kivéve 1-et, Kubala Lászlóét, aki igen, magyar volt. Budapesten született, és legnagyobb Barcelona játékosnak titulálták...
Sajnos amikor megláttuk a belépők árát, hátt leesett az állunk...ennyit inkább egy meccsre adtunk volna ki, 23 Euró, 13 év alatt pedig 17...ezért inkább kihagytuk és csak kívülről szemléltük a stadiont:)
A városban amúgy még vannak Gaudi (Sagrada Família tervező) “nyomok” ez is ilyen pl....
Körülbelül 13:00-kor aztán újra kocsiba ültünk és az irányt Valencia felé vettük. 350 km.... 
17:00-kor megérkeztünk Valenciába:)))

Megnéztük a Ciudad de Las Artes Y Las Ciencias-t 


és az aréna, ahol bikaviadalok szoktak lenni:

aztán pedig a szállás felé vettük az irányt:)
Holnap kemény napunk lesz Malagába utazunk 624 km-t, úgyhogy holnap folyt köv.:))
Egy kedves olvasóm javaslatára egy kis rezümé a szállásokról:

Minden szállásunk a Booking.com-ról lett (jó előre-de tényleg hónapokkal ugyanis némelyik már úgy is az utolsó szobák egyike volt!) foglalva. 
-Monte Carloban hát igen ez eleve nem olcsó hely, mi igyekeztünk egy közeli, konkrétan 300 m-re -a Casinotól- lévő kis hotelkében szállást foglalni. 1 csillagos hotel volt, de nagyon korrekt! Szép és tágas, tiszta szobák , internet a szobában és még légkondi is volt. (Villa Boeri a hotel neve) Parkolóházak tömkelege, uh az utcában 2 percre parkoltunk.
-Marseilles-ben 2 kis csillagos hotelben voltunk, szintén korrekt és internet is volt, vlmint tv, légkondi és még egy ásványvíz gratis is a szobában várt az érkezésünkkor:) ( Lutetia Hotel) Parkolóház közvetlen közelében van!
-Lloret de Mar, Hotel Marsol, nah itt kirúgtunk a hámból:)) a tengerparton foglalt apa szállást, 4 csillag, és elképesztően szép szobák, volt reggelink is isteni volt és bőséges, még pezsgő is volt (nem ittunk :( ) :)) ami rossz volt az az, hogy messze volt a parkoló, már nem gyalog, mert úgy csak 5 perc,de a sok egyirányú utca miatt kocsival meg kellett kerülni a várost uh jó fél óra volt...és azért is külön kellett fizetnünk,meg az internetért is...:( (internet amúgy mindenhol ingyenes, szobában is fogható, erre itt 5 Euró volt egy éjszaka...horror...)
-Barcelona. Itt egy null csillagos helyen voltunk a Pension Portugalban, hátt ez valami borzalom volt. Ezt aki tudja kerülje el:))) Egy emeletes házban, szűk utcában volt, a harmadik emeleten kezdődött maga a panzió. Az egyik szobában nem volt fürdő, az ugyanis közös használatos volt a folyosó végén, de még jó h anyuékéban volt, így azt használtuk. A srác nem nagyon hables angles, vagy mi:)) és neki minden mindegy volt:) kérdeztem a netet, kitárta a kezét, mondom Wifi, akkor mutat egy kódot, aztán kérdezem most fizessünk v reggel?kitárja a kezét neki mindegy...:) a szoba az egy rossz kollégium szintjén volt, de egy éjszakát ki lehet bírni!
-Ésss ma Valencia, Hostal Venecia a szállásunk neve. A főtéren van a hotel és nagyon nagyon szép:) net pipa,tv és légkondi is és nagyon szép a szobánk. 2 csillag.:)

Parkolóházak nagyon drágák, de rengeteg van és nagyon praktikus mert minden látnivalónál, hotelnél van. 1 óra általában 2Euró, 2,5 de már volt ami 3 volt...:S
Az autópálya szintén horribilis néhol, van amikor 20 km-enként kell fizetni akkor pl 2 Eurókat, de van amikor 100 km után 22 eurót...
Ma olimpia megnyitó, aki nézi jó szórakozást!:) 
Puszii mindenkinek:)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz helyeken jártok, csodálatos minden. De azért biztos fárasztó is. Nem semmi, hogy jut még erőd/időd/türelmed blogolni is! Köszönjük a tudósítást!

    Puszi!

    BFZS

    VálaszTörlés
  2. :)
    Szívesen tudósítok, mai kicsit kevesebb lesz, mert ma volt a holt pontunk...650 km de örökkévalóságnak tűnt...most érkeztünk a szállásra 3/4 5kor,lemegyünk fürdeni!:) puszi

    VálaszTörlés