2012. július 31., kedd

Benidorm (9.nap)

A mai nap igaziii pihenéssel telt! Reggel hugival 10ig lustálkodtunk, anyuék viszont már 9 előtt a strandon voltak. Foglaltak napágyat és napernyőt is:)
/ a képen tegnap este készült, és ma este készült partfotó is található, jah és a bal alsó sarokban kandikál az apartman szállónk is:) /
Tegnap este sétáltunk,eszméleten itt a nyüzsgés, és a sok sok bolt, bazár és a rengeteg Rebajas mindenhol ( leárazás ). Van itt minden de minden, cipő, ruha, sok sok bizsu...és persze el nem maradhatnak a Bárok sem. Rengeteg van az egymást túl licitáló helyekből (napi menü is kapható sok helyen, hol 9Euró, hol 10Euró...). A boltok/bazárok nincsenek mindig nyitva, hűen tartják a 'Siesta'-t, és ez igaz a szupermarketre is! Este azonban minden kivétel nélkül még 11kor is nyitva tart!
A tegnap esti sétánk közben vettük észre ezt a különleges homok készítményt, amit gondoltam lefényképezek:) neem én csináltam sajnos :( amúgy körbe volt kerítve és az emberke ott őrizte művét, persze várta is az elismerést bizonyító aprópénzt...

Ami érdekes, hogy sokszor nincs az étlapon a Sangría, de egyértelmű persze, hogy van! Általában mivel látják, hogy 3an kérjük (Anyu, Csili és én) ezért rögtön felajánlják az 1L-es Sangríát! Eddig még egyszer sem ittunk két egyforma ízűt! Leges legelőször Lloret de Mar-ban ittunk, ott kicsit szénsavas volt, kicsit háziborból avanzsált Sangría-nak éreztük, de az is nagyon finom volt! Ittunk már olyat aminek finom lekvár, vagy szörp íze volt, de ittunk olyat is ami tele volt gyümölccsel!!!A mai éppen ilyen volt, úgy képzeljük el, hogy eper! (bizony és nem fagyasztott és nem kispórolt eper, hanem finom édes!), narancs, körte, lime, citrom:)

Rengeteg jeget adnak hozzá amúgy, amitől tényleg egy 'üdítő' üdítővé válik:) Naaa ki kér??:)
A képen amúgy éppen szétosztom a gyümölcsöket, mert mindig adnak hozzá egy jóó hosszú kanalat vagy fakanalat!
Itt már más a helyzet, mivel rengeteg a turista tényleg mindenki érti és beszéli azt a nem is tudom kb 30 szavas angolt ami megkönnyíti a vásárlást a boltban, a bárban, a bazárban!
A mai nap során jól megpirultunk, no nem vészesen, de azért látszik, hogy mi nem a szobában tartottuk a Siestát hanem vagy a vízben, vagy a napon, esetleg árnyékban...Nagyon jót pihentünk és egyikünknek sem hiányzott egy kilométer sem! Nemsokára 8 óra, így indulunk vacsihelyet keresni, holnap is jelentkezem igyekszem még több fotót csatolni:)
Puszi mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Kezd nyaralás szagú lenni a történet :D Ebből a sok gyümölcsös-epres Sangriából nem hoznátok egy laposüvegnyit? LOL :D Mire hazajöttök szép barnák lesztek biztosan, és nagyon remélem hogy a jövőhéten élőben ezt le is tudom ellenőrizni :)

    BFZS

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, keezd biza...:)
      Reméljük hogy le is ellenőrzöd ill ellenőrzitek jövőhéten!:)Várunk Benneteket!:)

      Törlés