2012. július 24., kedd

Marseilles (2. nap)


Második napunkon először is még Monte Carlo-ban tettünk egy kis kört, konkrétan a Forma 1-es pályán mentünk végig, persze nem 200-zal:))Amúgy lehet, hogy csak nekünk,de egészen rövid körnek tűnt, bezzeg ha főleg mi nők a tv-ben nézzük a Forma1-et egy örökkévalósággal ér fel egy kör...minimum...vagy nem?:) aztán megittunk egy kávét a kikötőben ott még lőttünk egy pár fotót
És a Rascasse-nál is....Forma1 őrültek előnyben...:)

Ezután Nizza-ba vettük az irányt - 29 km Monaco-tól- ahol megnéztük a Promenaid des Anglais-t. Ez egy sétány ami végig megy a parton és tömör gyönyör. Angol nemesek utaztak egykoron errefelé és néztek szét a környéken, mígnem, nagyon megtetszett nekik a tengerpart ezért is építettek ide egy sétányt melynek a neve angol sétány lett...azt hiszem érthető miért tetszett meg nekik a part...
Majd Cannes-ba látogattunk -szintén olyan 27 km körüli-  elképesztően rossz volt bejutni a városba,mert nagy a forgalom. Mindenhol rengeteg a turista, de eddig ide volt leghosszabb -vagy csak úgy tűnt?- bejutni...Fürödtünk egyet a csodaszép tengerben:) 
Szép a palais, de sajnos a vörös szőnyeg nem volt kint, csak valami kis másolat és arréb...A Palais előtt amúgy épp valami építkezés van így nem nyújt valami felemelő élményt,de a tengerpart csodás:) Lefotóztunk pár kéznyomatot is íme.. 
Cannes-ből aztán 180 km volt Marseilles a mai megállónk, itt van a szállásunk is. Igaziból 18:00kor érkeztünk csak a GPS-ünk sajnos bemondta az unalmast és hiába kerestünk vele benzinkutat sajnos minden ahol ő gondolta nem létezett, a benzinünk pedig egyre kevesebb lett...1,5 órán át kavarogtunk itt, akkora forgalom van hogy elképesztő..csaaak szépen lassan lépésben...
Marseillesben a kikötőt megnéztük,de ami nagyon meglepett minket az az, hogy minden,de minden bezár 8 órakor...akár bolt, akár étterem,minden,de minden! A kikötőt amúgy épp most- szerintem mondhatjuk csúcsszezonban- de renoválják, úgyhogy éppenhogy egy szép képet tudtunk készíteni. 
Nagyon sok itt az arab, a néger, és az indiai ezért tényleg óvatosan kell közlekedni. Itt aztán tényleg ugyanaz a szitu mint az olaszoknál, senki nem beszél angolul...de sehogyan sem...illetve annyit tudnak angolul, hogy ti miért nem beszéltek franciául?? nah igeeen ez egy tök jó kérdés, kedvem lett volna válaszolni azzal, hogy és ti miért nem tudtok angolul??:))) nah de mindegy is ez:) Véletlenül találtunk egy jó kis pizzázót ami nyitva volt, ott vacsiztunk de mára is jól elfáradtunk!Úgyhogy mára búcsúzom, holnap irány Arles-Avignon-Nimes-Lloret de Mar:)
Jah és fontos hírem, hugit felvették a közgáz mesterre,juhuuuuuuu:)) Gratulálunk nekiii:))) perszeeee nem meglepőő max pontszámmal, csak mondom, hogy volt miért Calvados-t innunk :))) Jó éjt!:)

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű helyeken vagytok és nagyon csinosak.
    Csilla híre nem lepett meg, de a tényen nem változtat, hogy örülök neki és nagyon gratulálok!!! Csilli ügyes vagy, sok puszi mindenkinek!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen, bizony Csilit ünnepeltük!:-)

    VálaszTörlés