2013. július 24., szerda

5. napunk és már pihenünk:)


Reggel a szobában reggeliztünk, aztán lementünk a partra. Szerettünk volna egy jó kis napágyas helyet foglalni,de ehelyett inkább saját leizzadásunkat foglaltuk le. Sehol senki nem volt, olybá tűnt, hogy minden napágy szabad reggel 9-kor, erre kiderül hogy nem! Mindegyik ugyanis foglalva volt, vagy tengerparti szálloda vendégek által vagy más fürdőzők által. Eddig mindenhol maximum 15 eurót fizettünk 2 napágyért és egy napernyőért, de most a francia riviérán bizony egy darab napágyért kérnek 22 eurót...nem kellett sokat számolni ahhoz, hogy tudjuk mennyibe kerülne, így inkább tovább álltunk, 10 perces séta alatt láttunk már egy db ágyat 19 euróért, 15 perces sétánk után pedig 18 euróért...ezután jött a sima homokos, mindenféle napágy és napernyő mentes part, ami aztán extra szupernek tűnt számunkra:) így beruháztunk 4 gyékénybe, apa visszaszaladt a napernyőért és happy end volt...mármint a mi napunk ezen része...ugyanis sajnos volt akinek korántsem végződött jól ez a nap. Nem messze a vízi mentőktől telepedtünk le kis gyékényünk és törülközőnk társaságában, akiket nem sokkal megérkezésünk után futni és ezerrel újraéleszteni láttunk. Bizony, alig mentünk be a vízbe és jöttünk ki már volt aki bizony kemény dolgozott egy ember életéért....hosszú percekig (de tényleg) minden szempár rájuk szegeződött, mert nagyon szorgalmasan alkalmazták a szívmasszást, mindaddig amíg szegény vízimentőnek rendesen remegett a keze. Persze mindenki őket nézte tátott szájjal a vízből, a partról, így kénytelenek voltak a végén már napernyővel és a “másik partról” kölcsönvett napágyakkal eltakarni szegény beteget...nagy vártatva, igen későn megérkezett aztán a mentő osztag, egyszerre a rendőrökkel, de sajnos a végkifejletet nem tudjuk, de nem sok jót reméltünk sajnos az öreg néninek, mert nagyon gyanús volt, hogy sokáig ott álltak fölötte és egyre inkább eltakarni akarták..:(

Ezután igyekeztünk persze túlleni a történteken, mint ahogy mindenki és a víz élvezetébe menekülni a tűző nap elől :) rengeteget fürödtünk,de még anyu is:))) aki kb 1-2x jó ha bemegy egy nap a vízbe, mondván hogy “túl hideg” de most annyira melegünk volt a naptól, hogy 10 percenként a vízbe rohangáltunk. Volt nálunk 20-as, 30-as napolaj, naptej de még így sem vagyunk nevezhetőek “szobahőmérsékletűnek”, ugyanis a bőrünk rendesen ég!!!:):) Első égési sérülések: pipa!

A délelőtt ezen a parton továbbra sem volt esemény mentes. Egyszercsak egy rendkívül éles, ordító, már-már rémisztő gyerek sírásra lettünk figyelmesek, ami aztán az egész partnak feltűnt, így hirtelen a figyelem közzéppontjába került a körülbelül 3 éves kisfiú, aki torkaszakadtából futkorászott fel s alá valószínűleg a szüleit keresve! Mindenki egy pillanat alatt megdermett, figyelve a kisfiút. Először egy néni próbálta meg megnyugtatni,de olyan gyorsan jött ment, hogy hihetetlen, így a néni nem tudott nyomába eredni. Minekután az egyik vizimentőnek is feltűnt az égtelen sírása szegény fiúcskának, úgy gondolta méltó ellenfele lesz hosszútávon. Hamar kiderült, hogy szó sincs róla! Olyan simán lehagyta a torkaszakadtából ordító kisfiú, hogy azt még Usain Bolt is megirigyelné :) Persze kívülről vicces volt, ahogy egy üvöltő kisfiú nyomába eredt pár felnőtt, aki képtelen volt lehagyni!!! de mégis hoool van a szülőő ilyenkor?? Egy jó néhány kör után hirtelen meglett a kisfiú anyukája is, aki valószínűleg büszke volt fia hosszú táv futó eredményeire, ugyanis egy csekély szégyenérzet nélkül felkapta és eltűnt a színről. A vízimentőnek ez persze nem tetszett, így utánuk ment....:) Mindenesetre újságra délelőtt nem volt szükségünk a parton,mert volt elég sok minden ami lekötött bennünket...

A partról....fantasztikus homokos, sehol hál’Isten egy kő darab, ami kellemetlenné tenné a gyékényes napozásunkat, a víz nagyon kellemes, van zuhanyzó is :))
(katt a képre és nagyobb lesz)

Ebédre inkább ilyen pizza szeleteket ettünk, elfogadható volt, de érdekes, hogy azt hittük Olaszország után már drágább nem lehet egy hely, de kiderült, hogy mégis. Az első szívrohamunk után - napágy árak- már csak az étel, ital volt még egy hőmérséklet emelő dolog, de a víznek hála lehűltünk hamar....Este aztán találtunk egy éttermecskét, nem olyan messze a parttól, ahol a ház ajánlatát ettük, ami nem volt más mint steak salátával és ceruza babbal (anyu, Csili és én is ezt ettük:), illetve kagyló (amit pedig apa fogyasztott:). 
(katt a képre és nagyobb lesz)

Sajnos tegnap este 10-kor elment a szobában az internet, letelefonáltunk a recepcióra, akik közölték, hogy elrontottak valamit az újraindításnál, ezért csak most teszem közzé az 5. napunk történéseit.
Sok puszi Mindenkinek :)

2 megjegyzés:

  1. 22 euró egy napágyért, hát szép, annyiból már veszel 1-3 db-ot...
    A képeden látható zsúfolt parttól előjött a tömegiszonyom is. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) igen mi is arra gondoltunk, hogy megérné venni egy széket és itt hagyni :D

      Törlés