2013. július 22., hétfő

San Remo - Monte Carlo :) 3. napunk


Elérkeztünk bizony harmadik napunkhoz:) Reggel Genovából indultunk a 170 km-re lévő Monte Carlo felé, de útba ejtettünk mint tavaly San Remo-t is. Mivel tavaly szuper jó fagyaltot ettünk, úgy gondoltuk idén is megismételjük:) Tiramisu, Banana Split és Fragolata  fagyikelyhek láthatók a fotóinkon :)

Út közben egyszer megálltunk egy benzínkútnál kávézni, konkrétan egy Autogrillnél, ami amúgy egy olasz különlegesség. Csak benzinkutak mellett található, önkiszolgáló étteremmel, kis shoppal ( persze telis tele olasz különlegességekkel) és szuper kávéval :) :)


Az idő ma nagyon nyárias volt, 37 fokot láttunk egy kijelzőn és éreztük is, hogy elképesztő meleg van.
Körülbelül kettő óra volt mikor már a Grande Corniche alsó részén jöttünk, az úgy nevezett  “nagypárkányon”, ami nem az autópályán vezet Monaco felé, hanem közúton, de olyan gyönyörű látványban részesülhetünk, hogy megéri inkább a kacskaringós utakat választani :) 

Elfoglaltuk a szállásunkat (ugyanaz mint tavaly) és azután sétálni indultunk és persze a kaszinóba tettünk egy újabb látogatást :) Hugi egy éve arról álmodik, hogy szerencsés kezével kaszinózni fog. Ez alatt egy 21-ezést jelentő játék értendő, amt én tényleg csupán a szerencse játékának neveznék (akkor nyersz ha magasabb kártyaszámod van mint a másiknak,de nem lehet több 21-nél, de a 21 a black jack ((azt hiszem,bocsánat ha tévedek:)), és abban a teremben található, ahová turistákat is beengednek:) Persze fotózni tilos, egy külön ruhatárban kell leadni azokat. Belül is nagyon sok a biztonsági őr, de bizony Monte Carlo belvárosában is ez a helyzet, szinte minden zebránál található egy rendőr.
(több visszajelzést is kaptam a végkifejletről ami nem más, mint az, hogy párszor veszített és párszor nyert a hugi:) végeredményben 2 euróval többet tudott csinálni beletett pénzecskéjéből:):)

A kaszinó előtt csak úgy mint tavaly (amikor itt voltunk), meg gondolom minden nap drágábbnál drágább autók parkolnak:) Mi meg persze úgy sohajtozunk, mint körülbelül a rabok sóhajtoztak a sóhajok hídján Velencében...:):)
Persze nem feledkeztünk meg most sem a Forma 1-es pályáról, a hajtűkanyarnál fotóztunk is párat:)Sétáltunk még a Vasarely remekműnél is :) Ami az eget, a vizet és a földet jelképezi :)

Ezután megcsodáltuk a yacthokat a tengeren, mert hát volt belőlük pár...:)

Esti sétánál és persze nappal is lehet látni cikázó Rolls Royce-t, Ferrarit, Lamborghinit, Maseratit és jó illatú Chanel táskás hölgyeket, Rolex órás férfiakat borozni a kaszinó melletti kávézókban:) Ez bizony Monte Carlo....:)
Holnap irány Juan-les-Pins :) sok puszi mindenkinek!:)

2 megjegyzés:

  1. Sajnos mi innen csak irigykedni tudunk :D itt is jó meleg van, igazi nyár! További jó időtöltést és továbbra is vigyázzatok magatokra!

    Sok puszi mindenkinek!

    Hű olvasód:
    BFZS XD

    VálaszTörlés
  2. :):) Köszönöm, kedves hű olvasóm BFZS :) hűséged jutalmat nyer majd :))) :P örülünk az otthoni jó melegnek:) sok-sok puszi:)

    VálaszTörlés