2013. július 29., hétfő

Gordes-Avignon-Lloret de Mar (10.nap)

Hát a mai reggelünk nem indult jól az időjárás szempontjából...reggel bizony esett! és csak ömlött és ömlött ...én a spagetti pántos pólómban elgondolkodtam, hogy majd a szakadó esőben milyen szép látvány leszek és egyáltalán hogy fogjuk a kocsiig a cuccainkat is a szállásról elvinni?! Aztán lementünk reggelizni, a kedves kis szálloda hozta a kedves kis reggelit is :):) Majd pedig a második pirítóst majszolgatva láttuk, hogy megcsillant a napsugár a szálloda előtt álló autón, aminek nagyon örültünk!:) Azonban ez nem tartott sokáig,mert egészen Gordes-ig esett az eső!  67 km-en végig! (sajnos ez sem autópálya volt, így több mint egy óra volt mire odaértünk)
Aggódtunk is, hogy így mi lesz, és aggodalmunkat fokozta az is, hogy mikor megérkeztünk, továbbra is sírtak a felhők....apa magabiztosan állította, hogy az ő ülése alatt van esernyő...nah mindenki elkönyvelte magában, hogy ez tök jó, jobb mint a semmi, majd lesz valami, váltogatjuk egymást v ilyesmi...aztán hirtelen egy kismanó elvarázsolta azt az esernyőt :( még jó, hogy Csili elhozta otthonról a csíkos pokrócot, így az jó kis menedék volt kettőnknek, apa satyit húzott, anyu meg a gyors lépteket választotta :):)
De amikor ezt megláttuk, hát nekem konkrétan elakadt a szavam....mesés..


Hogy-hogy is jött Gordes, arról inkább anyu tudna mesélni,de dióhéjban annyit mondanék, hogy azt olvasta, hogy gyönyörű látványt nyújt a városka ahogy kiemelkedik a sok szőlőültetvény és Chateu fölül:) Itt játszódott a Bor, mámor, Provance című film is!:) (Aki nem látta, pótolja :P )
Itt keringett az autócskájával Russel Crowe :)
És még mindig esett....de a jó kis csíkos pokrócunk még mindig jól jött :) (Amúgy sokan irigyelték :P látszott az arcukon ahogy néznek ránk az emberek:P)
A képen látható egy szökőkút is, ami mögött pedig úgy gondoljuk az az étterem van, ahol Marion Cotillard szolgált fel a filmben:)
Út közben pedig sok-sok Chateu-t, és szőlészetet csodálhattunk meg:) A képen jobbra lent egy Chateu bejárata, balra a szélén pedig a szőlők szabályos sorai láthatók:)
Innen Avignon 38 km volt, tavaly mivel már jártunk itt, tudtuk, hogy merre van a Palais de Papes parkolóház, de megint tele volt, így sokan visszafordultak, viszont tavalyról megvolt a B-tervünk is, és azonnal oda indultunk. Sajnos azonban nem jött be ezen gondolatunk, és még 1 órát töltöttünk parkolóhely kereséssel :(:( Így elment sok időnk sajnos, de nagyon meglepődtünk. Tavaly volt mindig egy-egy hely, de most semmi! és hiába jöttünk mentünk oda-vissza hogy hátha kiáll valaki és mi beállunk a helyére, nem volt szerencsénk sokáig...mert végül 1 óra keresés után egyszercsak egy nő bekopogott az ablakunkon, hogy ők elmennek álljunk be oda..huhh végre kifújtuk magunkat és beálltunk helyükre, és megoldódott az egész mizéria:)
Bementünk a Palais-ba, a pápák "birodalmába", ahol minden terembe betekintést nyerhettünk, sajnos magyar audio nincsen, angolt választottunk, ami nagyon informatív volt, szépen végigvezetett minket a termeket, s holott azok üresek voltak, mégis a történetek révén beletudtuk élni magunkat a korba.
Aztán sétáltunk persze a hangulatos utcákon, ahol a szuvenír párnák és szappanok miatt olyan finom levendula illat lengi be egész Avignont, hogy levendula mániások tobzódhatnak:)
5-kor indultunk aztán neki a 378 km-ünknek Lloret de Mar-ig! Immáron Espana-ból írom a blogomat:)
A Hotel Marsol-ba 3/4 9-kor érkeztünk meg, nagyon kedves recepciós fogadott minket, kitűnő angollal! Becsekkoltunk anyuval, apa és Csili elvitték az autót a privát parkolóba, és aztán már minden reményünket elveszítettük, hogy ma már nem jár vacsora, vagy lekéstük, de a recepciós leányka megváltó szavaival -fél10-ig van vacsora- úgy éreztük megmentette az életünket:):) Ugyanis úgy elment a nap, utazással és persze élményekkel, hogy sajnos nem tudtunk ebédelni.
Holnaptól tehát itt töltjük napjainkat (pontosan 5 éj) Lloret de Mar-ban, ebben a nyüzsgő, hangulatos, bulis, csillogó, villogó, nagyon spanyol tengerparti városban!:)
Sok puszi Mindenkinek!
U.i: Isten éltesse Bozó Anna Izabella hercegnőt 2. születésnapján!:) Sok puszi neki a messzeségből:)


2 megjegyzés:

  1. Szép napot! :) Megkaptam a képeslapot, épségben megérkezett! :) Minden nap követlek ám, nem vagyok elveszve, csak telefonról macerás ide kommentálni! :D (Najó, kevésbé értek is hozzá xD)
    Sok sok pusszancs, érezzétek jól magatokat, vigyázzatok magatokra! Anyuékkal üdvözlünk Mindenkit! :)

    VálaszTörlés
  2. Szép és izgalmas helynek tűnik Gordes, egyszer el kell jutnom oda. :) Jó pihenést!
    Jah, s esőt is küldj a tengervíz mellé, ha már nektek nem kell! :D

    VálaszTörlés