2013. július 25., csütörtök

6. nap még mindig pihi :P

Juan-les-Pins-ben ma lesz harmadik éjszakánk:) mai napunk szintén nagyon jól telt, fürdés, napozás, megsülés felváltva :)
Tegnap este aztán a napi kalandos történések sora nem is ért véget, elfelejtettem ugyanis írni arról a vicces képről, amivel szembesültünk hugival amikor felértünk az emeletünkre. Egy férfi bőszen kopogott a szoba ajataján és motyogott valamit. Valószínűleg kizárta az asszony, de a női törődés továbbra is meglátszott: egy párnát és egy takarót is adott a férfinak a folyosóra, nyilván azért hogy kényelmes legyen az éjszakája :))) szegényt nagyon sajnáltuk, nem tudtuk mi volt az indok, de remélhetőleg mára megoldódott,mert ma már csak egy férfi szandál volt kirakva az ajtójuk előtt. (Lehet, hogy büdös volt a csóka lába? ...)
Mai nap miután apa telefon maratonját végig hallgattuk (szegénynek sokat kellet telózni), elindultunk a partra, ugyanazon cselekvéseket véghez vinni mint tegnap. (pihi, sör, fürdés, pihi.....:)
Olyan sokan játszanak a parton beach ball-t, hogy mi is vásároltunk két ütőt és hozzá tartozó kis labdácskát, amivel aztán jó sokáig eljátszottunk:)

Ebédre croque monsieur-t ettünk, tavaly már említettem eme francia melegszendvicset. Bárokban, kisebb evős helyeken kedvelt szendvicsről van szó, bendőjében sajt és sonka található, kívül pedig besamel mártás. Az bizonyos, hogy a neve croquer (rágni, ropogni) igéből ered, de az, hogy a monsieur hogy került utána azt senki sem tudja:)

Délután ettünk Crepes-t azaz óriás palacsintát, nagyon finom volt és jól esett:) Nutellásat választottunk, ami után mindannyian olyanok voltunk mint egy maszatos kisgyerek :)

Az égési sérüléseink továbbra sem csillapodtak, de azért kezdünk már barnulni :)
Este egy pizzériában ettünk, isteni finom volt, igazi vékony olasz pizza, fokhagymás szósz és feltét:) én mint olasz kritikus igazán csínyán bánok a dícsérő szavakkal, ha olasz ételről van szó,de ez ...hát isteni volt:):) (anyu spgaettit evett)
Ami nagyon érdekes, az az, hogy a parton, étteremben, szállodában lévő turisták 90%-a francia. Nagyon kevés a külföldi, szinte tényleg csak francia szavakat lehet hallani. Mindenhova franciául van kiírva minden, étteremben is megspórolják az angol vagy éppen német étlapot. A pincérekről ne is beszéljünk:))) immáron harmadik este activity-zünk egy hatalmasat, amit amúgy élvezünk, mert tényleg vicces, ahogyan próbálunk beszélni velük. Hiába kérdezünk valamit angolul, ő válaszol franciául:) végeredményben így abszolút döntetlen a társasjáték, mert ő is és mi is nyerünk :) 
Este még sétáltunk a parton, játékteremben autóztunk egyet anyuval, hugival meg asztali korongoztunk.:) A parton amúgy sok a kirakodós, estére egész jól lehűl a levegő és persze szuper a hangulat. 
Sikerült kinézni a holnapi vacsi helyünket, úgyhogy alig várom, hogy beszámoljak róla!:)
Pusziii

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése