2013. július 28., vasárnap

Frejus-Saint Tropez-Aix-en-Provance-Arles (9.nap)

Üdv Mindenkinek, aki még követ, és üdv követőink között kerianyuékat is, akik nemrég csatlakoztak :)
Jelezném, hogy minden fotó nagyobban is megtekinthető, ha rákattintunk:)
Bejelöltem a térképen a mai utazásunkat, ami a következőt jelenti 
A.) Frejus B.) Saint Tropez C.) Aix-n Provance D.)Arles

Reggel kicsekkoltunk és könnyes búcsút vettünk a francia tengerparttól, azután Frejus felé vettük az irányt,a mi 38 km-re volt Juan-les-Pinstől. A Római-kori arénán kívül itt más látnivaló nincs, de sajnos ez nagy csalódás volt. Legalábbis nekünk, mert az egész egy naaagy nagy beton. Látszanak még a régi letűnt kor maradványai, de tényleg csak nyomokban. Az egészet átvette ez a betonrengeteg és fölül az alumínium izé funkcióját nem tudtuk megfejteni. Egyből Arles jutott eszünkbe, ahol szintén felújított aréna található a város közepén,de mégis olyan igényesen és korhűen, hogy alig lehet észrevenni a korrekciót.
 És az ír Verustól kapott pólómban:) bajuszom alatt vagyis fölött mosolygok, hogy megtaláltuk a kb egyetlen részt a régii arénából..

 Mivel nem autópályán mentünk Saint-Tropezba, hiába volt az út Frejus-tól 37 km, több,mint egy óra latt tettük meg. Rengetegen jönnek a környékre fürdeni, hatalmas a forgalom és lépésben lehet haladni.
A látvány és a partok gyönyörű!


 A kedvenceim a cédrus fák voltak, amiket brokkolihoz hasonlítottam, mert teljesen olyanok (szerintem:) A földből kinövő zöld, dús bokros karfiolok:) Olyan egészségesek és nagyok és szépek:)
  

Anyának viszont a sok-sok leander tetszett meg az út mentén. Már csak azért is,mert végre megtalálta azt a színt, amit -mint ahogy Zsuzsa néni is (Juditka és Isti szóljatok kérlek neki, hogy megtaláltuk) - régóta keresnek :) Sajnos a meleg és a még egy hétig tartó nyaralásunk nem teszi lehetővé az elméletben letépett leander szál konzerválását, így ezt a képet küldjük neki sok szeretettel :)
Még hogy Saint Tropez-ban nagy eséllyel futunk össze egy-egy hírességgel, egy fenét:) jójó, nem voltunk hosszú ideig, a parkoló óra szerint 1 és hármonegyed órát időztünk itt el. Rengeteg yacht volt a kikötőben és a vízen már picit beljebb, úgyhogy ha sztárok ők, ha nem, igen jól betudják vackolni magukat a luxus vizijárműjükbe, és onnan nem tágítanak.... Eszméletelen mennyiségű yacht volt a vízen, ennyit még nem láttunk,pedig Pines-ben sem volt semmi a napi 11... A szigorú Lütyő őrmester utódai azonban az utcát járják, főleg, ha egy sötétített ablakú autó érkezik az utcába, vagy a hotel elé.
Éppen pont a Forma1 kezdete előtti fél órában ültünk be egy ír kocsmába, ahol én azt mondtam kávé helyett, inkább "kávés sört:P" így kaptam egy Guinnest, anyuval és Csilivel együtt, apa pedig mivel vezetett egy szódát ivott csak. Meg is jegyezte franciául a pincér, mikor kimentünk, hogy legközelebb ha visszajövünk, akkor vezessen anya és apa legyen az aki a Guiness-t issza!!:) Apának tetszett az ötlet :P Megnéztük az első kört a kivetítőn, aztán indultunk tovább. Hőség volt,de halljuk, hogy otthon sem más a helyzet, hát nem lehet semmi!!!
Mivel útba esett, így betértünk Aix-en-Provance-ba is, amit a szökőkutak városának neveznek, de akár a platánfák városának is nevezhetnék, mert nyugodt szívvel viselhetné a címet. Rengeteg van belőlük és hatalmasak:)


 A kőépületek és azok jellegzetes apró szobrocskái is aranyosak, de tovább azt gondolom nem érdemes kutatni. Legalábbis nekünk nem nyerte el a tetszésünk a városka..
Körülbelül 6-ra érkeztünk meg Arles-ba, ahol a ma esti szállásunk van :) Nagyon kedves és meghitt, talán a legtündéribb szobácskánk a mai:) 


Este aztán az Aréna mellé mentünk vacsorázni, de nem voltunk rest újra megkerülni és újra megcsodálni az amfiteátrumot :) Tavaly ugyanis jó élményt hagyott bennünk:)
 

Nem volt ez másképp idén sem:) Finomat vacsiztunk, mostmár nyugovóra térünk....Jó éjt Mindenkinek!Pusziiii


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése